28 mei 2019
Inspiratie Zon op daken

640 zonnepanelen op dak van Rijnlands Lyceum

Sassenheim • In de meivakantie zijn 640 zonnepanelen op het dak van het Rijnlands Lyceum Sassenheim gelegd. Ze beslaan het hele dak van de eerste en de tweede verdieping. Een grote stap richting duurzaamheid, die op dinsdagmiddag 28 mei werd gevierd door de panelen officieel in gebruik te nemen. Wethouder Rob ten Boden en Nick Warmerdam van EE Care mochten het startsein geven. De schoolleiding, collega's en een vertegenwoordiging van leerlingen waren ook aanwezig.

"De zonnepanelen passen bij ons streven naar een nog duurzamere school", legt Ilse Tacken, conrector bedrijfsvoering uit. "We hebben gelukkig een groot dak en alle plaats hiervoor. Wel renoveerden we eerst ons dak, het sluitstuk van de renovatie van het hele pand. De panelen leveren genoeg energie voor 70 procent van de gewenste elektriciteit, een maximum voor ons huidige systeem."

Bron: de Teylinger, 28 mei 2019
Foto: pr (Foto: pr.)


Illustratie van ronddraaiende windmolen

Op naar Neutraal

De dertien gemeenten van de regio Holland Rijnland, de provincie Zuid-Holland, de Omgevingsdienst West-Holland, het hoogheemraadschap van Rijnland en Holland Rijnland zetten hun schouders onder de energietransitie. De ondertekenende partijen werken samen aan de regionale ambitie om in 2050 een energieneutrale regio te zijn.

Waarom een energieakkoord?