23 januari 2019
Inspiratie Ruimte en energie

Gemeente neemt deel in postcoderoosproject Zon op Alphen

In navolging van 140 inwoners neemt ook de gemeente Alphen aan den Rijn certificaten af van Zon op Alphen. Het postcoderoosproject van Energiek Alphen omvat de realisatie van twee zonneparken bij golfclub Zeegersloot en op het dak van werkbedrijf Rijnvicus.

"Door het kopen van bijna vierhonderd certificaten investeren we in duurzame energie van zonnepanelen, een investering die zichzelf terugverdient. Door als gemeente ook zelf deel te nemen aan Zon op Alphen geven we het goede voorbeeld. Bovendien versnellen we met onze deelname dit project, zodat hopelijk snel een volgend project kan volgen", aldus wethouder Leo Maat. 

In totaal worden zo'n 2.200 zonnepanelen geplaatst op de locaties. Naar verwachting worden de parken eind maart, begin april operationeel. Het project is het grootste in zijn soort in de provincie Zuid-Holland.

Alphen.nl: 23 januari 2019

Illustratie van ronddraaiende windmolen

Op naar Neutraal

De dertien gemeenten van de regio Holland Rijnland, de provincie Zuid-Holland, de Omgevingsdienst West-Holland, het hoogheemraadschap van Rijnland en Holland Rijnland zetten hun schouders onder de energietransitie. De ondertekenende partijen werken samen aan de regionale ambitie om in 2050 een energieneutrale regio te zijn.

Waarom een energieakkoord?