23 januari 2019
Inspiratie Ruimte en energie

Alphen krijgt twee zonneparken, in totaal ruim 2000 zonnepanelen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Er gaan twee grote zonneparken aangelegd worden in Alphen aan den Rijn. Op de driving range van golfclub Zeegersloot en op het dak van werkbedrijf Rijnvicus (voorheen: SWA) komen in totaal meer dan 2000 zonnepanelen te liggen.

'Zon op Alphen' is bestemd voor inwoners, bedrijven (met een klein verbruik) en VVE's in de gemeente Alphen die geen goed dak hebben om zelf zonnepanelen op te plaatsen. Door een certificaat aan te schaffen kunnen zij toch overstappen op duurzame energie. De gemeente Alphen maakte dinsdag bekend 400 certificaten af te nemen voor hun eigen gebouwen. Eerder kochten al meer dan 140 inwoners een certificaat.

Over twee á drie maanden moeten de zonneparken in gebruik genomen worden. 'Zon op Alphen' is naar eigen zeggen het grootste project in de provincie Zuid-Holland in zijn soort.

Studio Alphen: 23 januari 2019

Illustratie van ronddraaiende windmolen

Op naar Neutraal

De dertien gemeenten van de regio Holland Rijnland, de provincie Zuid-Holland, de Omgevingsdienst West-Holland, het hoogheemraadschap van Rijnland en Holland Rijnland zetten hun schouders onder de energietransitie. De ondertekenende partijen werken samen aan de regionale ambitie om in 2050 een energieneutrale regio te zijn.

Waarom een energieakkoord?