10 juli 2019
Inspiratie Duurzame mobiliteit

Holland Rijnland rijdt elektrisch

Sinds deze week beschikt Holland Rijnland over twee elektrische bedrijfsauto’s. De witte voertuigen, herkenbaar aan het Holland Rijnland-logo op de zijkant, worden door medewerkers ingezet voor ritten naar gemeenten, scholen of instanties in de regio. Met deze auto’s geeft Holland Rijnland zelf invulling aan de duurzame doelstellingen van het twee jaar geleden afgesloten Energieakkoord.

De elektrische auto’s zijn schoner en stiller dan auto’s met een brandstofmotor. Bovendien zijn de auto’s zuiniger in energiegebruik. Loes Bakker, secretaris van Holland Rijnland, is blij met de komst van de nieuwe auto’s. ‘Met dit duurzame vervoersmiddel geven we, als ondertekenaar van het Regionaal Energieakkoord, het goede voorbeeld. Dat deden we al door zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer, te fietsen of te lopen. Maar als we aangewezen zijn op een auto, dan hebben we nu een elektrisch exemplaar tot onze beschikking. Zo kunnen we ons zakelijk verplaatsen zonder CO2-uitstoot.’

Illustratie van ronddraaiende windmolen

Op naar Neutraal

De dertien gemeenten van de regio Holland Rijnland, de provincie Zuid-Holland, de Omgevingsdienst West-Holland, het hoogheemraadschap van Rijnland en Holland Rijnland zetten hun schouders onder de energietransitie. De ondertekenende partijen werken samen aan de regionale ambitie om in 2050 een energieneutrale regio te zijn.

Waarom een energieakkoord?