Documenten

Op deze pagina staan documenten over de RES Holland Rijnland.

Webinars over de Regionale Energiestrategie (RES) Holland Rijnland 


Geef jouw mening over de regionale toekomstige energievoorziening

Elke dag gebruik je energie. Maar hoe we met deze energie omgaan, gaat veranderen. Wat vind jij belangrijk? En wat vind jij dat moet gebeuren? Laat het ons weten en vul de vragenlijst in van de energieregio Holland-Rijnland.

Jouw mening is belangrijk!

Laat weten wat jij belangrijk vindt! Vul de vragenlijst in van de energieregio Holland-Rijnland. En maak kans op 1 van de 10 tegoedbonnen van 25 euro. Klik op de onderstaande link:

https://nl.surveymonkey.com/r/...

Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer vijftien minuten. De vragenlijst kan worden ingevuld tot en met 6 december 2020.

    

Concept RES en bijlagen
De overheidspartners binnen de regio Holland Rijnland hebben de Concept Regionale Energiestrategie opgeleverd. De Concept RES is de eerste stap naar een definitieve RES, waarin de regio uiteenzet hoe het regionaal invulling geeft aan de energiedoelstellingen van het Nationale Klimaatakkoord. U kunt de Concept RES en bijlagen hieronder inzien.

Kansenkaart met zoekgebieden voor wind- en zonne-energie RES Holland Rijnland 

Wensen en bedenkingen bij de Concept RES
De Concept RES is in april 2020 voorgelegd aan alle gemeenteraden, de Verenigde Vergadering en Provinciale Staten voor wensen en bedenkingen. Deze wensen en bedenkingen worden meegenomen in het proces om te komen tot een RES 1.0. Hieronder treft u alle wensen en bedenkingen die we hebben ontvangen inclusief een samenvattend Excelsheet. Ook treft u hier het advies van de Programmaraad bij de Concept RES.

Webinar en Q&A Concept RES Holland Rijnland
Op 29 april vond het eerste Holland Rijnland webinar plaats, met als thema de Concept-RES. In onderstaand document treft u de vragen (inclusief antwoorden) die tijdens deze bijeenkomst zijn gesteld. Dit is verder aangevuld met (raads)vragen vanuit diverse gemeenten.

De volledige uitzending kunt u hier terugzien.

Communicatie en participatie

Link naar filmpje RES Holland Rijnland: https://www.youtube.com/watch?...

Link naar animatie RES Holland Rijnland: https://youtu.be/um_HqYMum3w

Rapport 'Vraag en aanbod van energie in de regio Holland Rijnland' van Quintel en notitie van Energieakkoord naar RES
Bureau Quintel heeft in 2019 de studie naar de actualisatie van de basisgegevens in Holland Rijnland ten behoeve van de RES opgeleverd. Dit rapport vormde samen met de notitie begin 2019 de basis voor de RES Holland Rijnland.